Virksomheder har brug for folk med en grundlæggende vagtuddannelse

Dette indhold er sponsoreret.

Der kan være mange grunde til, at du på nuværende tidspunkt overvejer at tage en hurtig uddannelse. Det kan først og fremmest være fordi, du overvejer at skifte branche, men ikke har interesse i at skulle sidde længe på skolebænken. Det kan også være, at du er jobsøgende og i den forbindelse er villig til at tage en ekstra uddannelse, så flere muligheder åbner sig. Uanset hvad du har i tankerne, kan du være sikker på, at der findes mange virksomheder derude, som eftersøger lige netop dig. Og én af de ydelser, mange virksomheder kan have brug for i tide og utide, er en fast vagt.

Alt, du skal vide, om en grundlæggende vagtuddannelse

En vagt er ideel i mange forskellige anledninger. Det kan være alt lige fra i butikker til foran store virksomheder, til fester eller konferencer. Mangler du en grundlæggende vagtuddannelse, findes der heldigvis flere forskellige uddannelsessteder, der tilbyder en grundlæggende vagtuddannelse. Som oftest tager sådan en uddannelse ikke mere end 30 dage. Derefter er du klar-parat til at springe ud i et nyt job, hvad end det er foran en stor virksomhed eller på diskoteker et sted i indre by.

Med et grundlæggende vagtkursus på bare 30 dage bliver du ikke bare almindelig vagt. Faktisk kan du tage jobs som sikkerhedsmedarbejder, runderende vagt, alarmpatrulje, værditransportør, butikskontrollant eller servicevagt. Alt sammen stillinger, der i den grad ofte kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Derfor skal du ikke holde dig tilbage med at komme i gang med en grundlæggende vagtuddannelse, hvis det er den vej, du drømmer om at gå.

Hvad indebærer en grundlæggende vagtuddannelse?

Der findes to overordnede måder, hvorpå du kan uddanne dig som vagt. Første måde er at tage et AMU-kursus på 30 dage, der giver dig det vagtkort, du skal bruge for efterfølgende at kunne blive ansat i virksomheder. Alternativt kan du tage en grundlæggende vagtuddannelse gennem en erhvervsuddannelse. I modsætning til foregående uddannelsesform, vil denne form vare to og seks måneder. Årsagen skyldes, at du dels er i skole under forløbet og dels er i praktik. I modsætning til et AMU-kursus vil du med denne uddannelse ikke blot få et vagtkort. Her bliver du faglært vagt.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en grundlæggende vagtuddannelse koster penge. For ledige, der ikke er i job, vil uddannelsen være gratis. Er du i job, vil det koste dig 3.780 kroner. Derudover skal du være 18 år og kunne læse og forstå dansk. Du skal desuden have en forhåndsgodkendelse af politiet for at kunne gennemføre uddannelsen.

Husk, at der er gode muligheder for at finde forskellige uddannelsessteder i Danmark, der kan tilbyde dig den ideelle vagtuddannelse, som matcher dine behov og drømme. Rigtig god fornøjelse.