Sådan kan du let komme i gang med investering

Har du tænkt på at komme igang med investering? Det synes vi lyder som en de bedste idéer, som du kommer til at få i dit liv, og det siger vi fordi, det kommer til at give dig meget igen, både i form af penge, men også viden og indsigt, alt efter hvor meget du vil fordybe dig i området af investering.

For hvert år der går, bliver dine indestående penge mindre værd. Dette kaldes inflation, og det kan du undgå ved at investere. Inflationen ligger omkring de 2 procent årligt, men aktiemarkedet har i gennemsnit givet et afkast på 6-8 procent årligt – det er en gevinst på 4-6 procent, som du kan putte i lommen. Det skal siges, at nogle får endda mere end de 8 procent årligt i afkast og dermed får en større gevinst årligt.

Lad os gennemgå et lille eksempel, som kan hjælpe med at illustrere, hvor mange penge vi snakker om. På 10 år vil 500 kr. med renters rente på 8 procent i afkast årligt blive til 1.079 kr. Med de samme principper igen vil 10.000 kr. blive til 21.589 kr. Ikke dårligt, hva?

Handelsplatforme – hvor kan jeg investere?

Du har flere forskellige muligheder for at investere. Det kan blandt andet være i dig selv, i din familie, i antikviteter eller aktier, men vi har valgt at have fokus på aktier.

Når du skal handle med aktier gør du det enten gennem din egen bank eller på handelsplatforme som for eksempel Nordnet eller SaxoTraderGo/Investor. Du kan sagtens gøre det gennem din bank, men de har ofte ikke er særlig veludviklet system i forhold til de to ovennævnte. Nordnet og Saxo specialiserer sig i aktiehandel og er derfor de mest anerkendte i Danmark.

Nordnet vs. SaxoTraderGo / Investor

Hvilken handelsplatform skal du så vælge, tænker du måske. Nordnet er den mest populære handelsplatform i Norden, og den har en stærk og brugervenlig platform, som fungerer til alle.

Sådan en platform, der minder om, findes i SaxoInvestor. Derudover har SaxoBank også SaxoTraderGo, som er lidt mere avanceret, men ikke så avanceret, at det er umuligt at navigere i. Den klare fordel de hver især har er, at Nordnet har en funktion, som hedder Nordnet månedsopsparing, hvor du mindst indbetaler 500 kr. månedligt, som så bliver investeret af professionelle uden kurtageomkostninger. SaxoBanks to platforme har ikke denne mulighed, men de har de klart billigste kurtageomkostninger i Danmark.

Med det sagt, skal du, hvis du selv vil vælge aktier, benytte dig af SaxoBanks, men hvis du vil overlade det til de professionelle, skal du vælge handelsplatformen Nordnet. De gør det nemt for dig at komme i gang med investering gennem månedsopsparing.