Hvordan finder man en billig revisor?

En revisor spiller en meget vigtig rolle hos en virksomhed, da det er revisors job, gennem ekspertise, at sikre, at virksomheden ikke kommer til at betale for meget eller for lidt i moms og skat, som kan risikere i en bøde fra SKAT eller situationer, hvor der er manglende kapital hos virksomheden – sådan en overraskelse er ikke rar at få. En revisor sørger for, at en virksomheds regnskab og budget er optimalt og skaber overblik.

En revisor … hvad er det?

En revisor arbejde med at revidere regnskaber for virksomheder, dvs., at revisoren kontrollerer om regnskabet er udført korrekt. Her under indebærer godkendelse af bilag og anvendelse af regler jf. lovgivning indenfor skat.

En revisor kan klare opgaver som selskabsstiftelse, bogføring, momsregnskab, indberetning, opstilling og indsendelse af årsrapport samt revision. Derudover vil det være nemmere at nå virksomheden mål og udforme en forretningsstrategi. Alt dette hjælper revisoren med, hvilket gør, at man kan overlade arbejdet til en, som virkelig har forstand på det, og dermed kan man fokusere mere på andre ting og spare tid, og tid er penge.

Hvad koster en revisor?

Prisen på en revisor er meget svingende. Dog er det muligt at finde en billig revisor, blot ved at kigge lidt rundt omkring på nettet. Man skal dog huske, at en revisor ikke blot koster penge, men også sparer virksomheden penge, og en revisor skal anses som en erhvervsmæssig samarbejdspartner.

Det er vigtigt at sammenligne priser, da der er mange muligheder og derfor høj konkurrence blandt revisorerne. Det letteste er at få uforpligtende tilbud fra flere revisorer og derefter holde dem op mod hinanden. Det skal nævnes, at det er også er vigtigt, at man kan med sin revisor på det personlige plan, da det gerne skulle komme til at blive virksomhedens nye bedste ven. Med det sagt, er troværdighed og fleksibilitet to vigtige faktorer, som skal gøre sig gældende, når man vælger virksomhedens fremtidige revisor, da man ikke kommer langt uden dette.

Hvad man skal være opmærksom på

Titlen “revisor” er ikke en beskyttet titel, og derfor kan alle kalde sig for en revisor uden nødvendigvis at have relevant uddannelse eller kurser. Dette skal man være meget opmærksom på, når man vælger sin revisor, da titlen ikke derfor kan bruges som middel til at måle en persons kompetencer.

En revisor, som har taget en revisoruddannelse og er godkendt af Erhvervsstyrelsen i Danmark, vil være registreret eller statsautoriseret. Disse går under betegnelsen “godkendt revisor”, og man er altså derfor sikker på, at de har relevant uddannelse indenfor området. Hvis man skulle blive i tvivl, om en revisor er godkendt, kan man slå personen op med navn på cvr.dk