Hvorfor man bør overveje at skjule sin IP-adresse

Når man bruger internettet, er det altid vigtigt at forsøge at holde sin IP-adresse så meget ude af rækkevidde som muligt. Det er specielt vigtigt, hvis du er ekstra udsat for ting som spam, målrettede reklamer, invadering i dit privatliv eller geografiske placeringer. I dette indlæg vil vi komme med nogle gode grunde til hvorfor du bør overveje at skjule din IP-adresse hjemme ved dig.

 

Hvorfor skjule en IP-adresse?

 

Der er altså kort sagt flere forskellige grunde til at gå op i at skjule sin IP-adresse. Her er dog de tre vigtigste årsager, som man ikke kan komme udenom.

 

Fortrolighed: Langt den største og typiske grund til at folk vælger at bruge en VPN-tjeneste er for at fastholde deres vigtige anonymitet på internettet. Det handler ikke om, at man har en masse at skjule som man ikke vil vise til nogen andre, eller om at man skal gøre noget ulovligt, men faktisk bare at man ofte helst ikke vil have at andre tredjeparter kan gøre unødvendigt godt i brug. Når man ikke benytter sig af et VPN, har man altid den risiko hængende, at man bliver hacket eller at nogen stjæler ens personlige data. Med et VPN kan man hurtigt skjule sin IP-adresse, og dermed gøre det helt umuligt for andre at spore eller følge din onlineaktivitet.

 

Geografisk blokeret indhold: En stor fordel for folk der elsker at streame film og serier er at man kan få adgang til geografisk blokeret indhold. Ved at skjule din IP-adresse og vælge en, som lader dig vælge servers fra rundt omkring i verdenen kan du nyde adgang til alle mulige platforme. Det kan f.eks. være til den amerikanske Netflix, som du altså så vil kunne få adgang til selvom du befinder dig her i Danmark.

 

Undgå at efterlade et digitalt aftryk på nettet: Hvis du sætter pris på at man senere hen ikke skal kunne opdage hvor på nettet du har været, så kan et VPN også være en gode ide. Når du besøger en hjemmeside efterlader du et ”digitalt fodaftryk”, som er den data du oprettet ved hver eneste aktivitet du foretager dig på nettet. Det kan enten være at aktivt, hvor du bevidst efterlader information som din mail eller lignende, eller det kan være passivt når du bare befinder dig på en hjemmeside. Med et VPN kan du så skjule din IP-adrsse, hvilket slører dit digitale fodaftryk, og dermed gør det næsten umuligt for hjemmeside og tredjeparter at læse dit digitale fodaftryk. Det kræver selvfølgelig at du bruger en god VPN-tjeneste, men hvis du finder en VPN-tjeneste med et godt rygte og en masse kundeanmeldelser, så er det for det meste også tilfældet, specielt her i Danmark hvor kravene er rimeligt høje.

 

Det var altså tre gode grunde til at skjule sin IP-adresse. Som du kan se, kan det godt give god værdi at skjule den enten af privatlivet eller for at tilgå indhold som er geografisk begrænset. Hvis du dog bare bruger internettet til helt simple ting, kan det godt være at du ikke behøver det.