Sådan sættes rammerne for det effektive arbejde

Dette indhold er sponsoreret.

Optimeringen på arbejdspladsen kan synes som skruen uden ende. Der kan altid optimeres, så det effektive arbejde fremmes yderligere. Spørgsmålet må derfor være, hvordan din virksomhed ønsker at fremme det effektive arbejde. Det kan være med smarte initiativer, som ikke kun søger at optimere for enhver pris, men vil optimere effektivt og til gavn for de ansatte. Først og fremmest skal de gode, faste og fysiske rammer selvfølgelig være på plads. Uden dem er det effektive arbejde en by i Rusland.

De fysiske rammer

Hvis larmen hæmmer dig, solen opheder kontoret, og vandrørene larmer. Så har det effektive arbejde svære betingelser. Få anskaffet jer nogle mørklægningspersienner, flowmåler, glasvægge til at tage larmen osv. Betingelserne på arbejdspladsen skal være rammesættende for det effektive arbejde. Hvis der er larm og irritation, kan uheld forekomme, og du har som virksomhedsejer selv bedt om, at arbejdet er mindre effektivt.

De ansattes ønsker

Efter de stærke og gode arbejdsbetingelser kommer de ansattes ønsker og forbehold. Larm og støj nedsættes, glasvægge kan opstilles, og det effektive arbejde har nu rammerne, som de ansatte så må forsøge at arbejde inden for. Her kan hensyn som forskellige mødetider, sene arbejdstimer, weekendvagter, madordninger, lønbonusser osv. være praktiske. At sprede arbejdet ud over flere dage og timer kan give en besparelse på pladsen, da de ansatte opererer på forskellige tidspunkter, hvilken kan øge effektiviteten.

Ordninger, bonusser, fester og andre firmagoder har forskellige virkninger, og ikke alle vil kunne kombineres i din virksomhed, og derfor skal du fokusere på dem, som giver mening. Et godt sammenhold på arbejdspladsen er vigtigt og kan give større incitament til at gøre en ekstra indsats i stedet for en mulig bonus. Vi arbejder hårdere og ekstra, når vi ved, at alle på arbejdspladsen gør det samme – når vi er et hold. Omvendt kan bonusser være en god måde at give incitament til effektivt arbejde. Så længe arbejdspladsen kan klare det pres, der kunne følge med hurtige bonusser.

God kommunikation – mindre snak

I tråd med at lade de ansatte møde på forskellige tidspunkter, så er mindre snak essentiel for effektivt arbejde. Du kan eventuelt lade de ansatte arbejde kortere timer, så længe de så er mere effektive. Der spildes utrolig meget tid og arbejde ved kaffemaskinen, kopirummet, kantinen og det hurtige besøg ved skrivebordet. Virksomheden skal have en god, rar og konstruktiv kommunikation. Den må bare aldrig blive så hyggeligt og afslappet, at kommunikationen går ud over det effektive arbejde.

Forlang af dine ansatte, at de arbejder effektivt på arbejdspladsen. Så kan der gives belønninger i form af kortere timer, bonusser eller andre firmagoder. Find den strategi, som fungerer for jeres brand og jeres ansatte, og giv den så 100 %. Det effektive arbejde skal holdes ved ilden og kan altid tages op til genfortolkning.