Sådan kan du spare skat på dine aktiegevinster

Kunne du godt tænke dig at spare skattepenge på dine aktiegevinster? – hvem vil ikke dette! Du har måske befundet dig på aktiemarkedet i lidt tid, eller måske er du helt ny – uanset hvad, så vil dette glæde dig. Med en aktiesparekonto skal du nemlig kun betale 17 procent i skat af dine gevinster.

Dette er på grundlag af, at den danske regering ønsker, at danskerne skal begynde at investere noget mere. Tilbage i januar 2019 lød indskudloftet på 50.000 kr., men allerede d. 1. januar 2021 blev det hævet til 102.300 kr. Dette tyder på, at aktiesparekontoen er kommet for at blive, og vi synes, at sådan en konto bør benyttes af enhver.

Hvordan virker beskatningen?

En aktiesparekonto beskattes på en måde, som man kalder lagerbeskatning. Dette betyder, at du hvert år skal betale skat af dit årlige afkast. Dette er uanset, om du har solgt eller ej.

Er det bøvlet værd?

Du tænker måske, om det kan svare sig for dig at flytte over i en aktiesparekonto. Selv Nordet, Danmarks største handelsplatform, sagde i starten, at det ikke gav mening at tilbyde aktiesparekontoer. Nu forventer de, at de kan tilbyde det i 2. halvår af 2021. Det kan godt være tilfældet, at du har en aktiekonto i forvejen med et beløb over de 102.000 kr., og du derfor ikke ser en årsag til at bøvle med en flytning – vi tænker blot: hvorfor ikke?. Det kan godt være at det er bøvlet i øjeblikket, men på lang sigt er det en kæmpe gave, da penge sparet (på skat), er penge tjent. Du kan sagtens have en konto ét sted og en aktiesparekonto et andet sted. Der er ikke nogle der forhindrer dig i dette. Det er ikke unormalt at have en aktiesparekonto hos f.eks. SaxoBank på en værdi af de 102.000 og have en aktiekonto hos Nordnet eller sin egen private konto, som udgør dét, som ikke kan stå på aktiesparekontoen. Du bør simpelthen udnytte det!

For at oprette en aktiesparekonto hos eksempelvis SaxoBank, skal du blot oprette en konto hos dem, og kontakte SaxoBank kunderservice om, at du gerne vil oprette en aktiesparekonto.

Hvad er den bedste investering, som du kan lave på din aktiesparekonto?

Hvis årsagen til, at du ikke gider at oprette en aktiesparekonto er, at du ikke vil bruge tid på at holde øje med flere forskellige kontoer, så invester blot i en ETF på din aktiesparekonto. Vidste du, at ni ud af ti investorer ikke slår markedet, når de investerer i enkeltaktier? Derfor giver det god mening at investere i en ETF, da det vil spare dig meget tid og risiko.