Topleder? Det her kan du gøre for at forbedre din rolle

Føler du at din ledelsesstil mangler noget? Det kan også være, at du blot ønsker at forbedre dig som topleder. Det kan også være, at din virksomhed har en stor strategi eller lignende, som du ønsker at give dit fulde for at trumfe igennem. Der kan være mange årsager til, hvorfor du måtte ønske at forbedre din rolle som leder på.

Virksomheder og organisationer gennemgår ligesom samfundet løbende påvirkninger fra omverdenen. Konkurrenter kan presse på med nye tjenester og kampagner. Kunder kan skifte meninger og forbrugsadfærd. Nye teknologier kan komme og skabe omvæltninger i den måde vi foretager vores daglige arbejde på.

Disse påvirkninger kan sætte nye krav til ændringer for virksomheden. Som topleder, direktør, bestyrer og lignende er det dit ansvar at reagere på disse kald. Manglende og/eller ringe handlekraft kan medvirke til problematikker hele vejen ned gennem organisationen. På den anden side vil god handlekraft være beslutsomt, fokuseret og sammenhængende. Dette vil bidrage til at virksomheden vil kunne være mere i stand til at nå diverse målsætninger, samt eksekvere strategier på en mere betydningsfuld og gennemgribende måde.

Omstilling og udvikling

For at forbedre din egen situation, såvel som din virksomheds, kræver det derfor, at du kan holde fokusset og være omstillingsparat. Lige så vel tidligere arbejdsmåder, redskaber og værktøjer bliver ændret, gør det samme sig gældende ved ledere og deres ledelsesstil. Som leder er det vigtigt at kunne optimere og effektivisere sig selv, men også sine medarbejdere.

I langt de fleste tilfælde starter forandringerne i toppen af virksomheden, nemlig bestyrelsen og direktionen. Det er dem som er beslutningstagere på virksomhedens ageren på diverse hændelser, om det er interne eller eksterne. Som leder kræver det, at du kan kapere ændringer og samtidig har nok kapacitet til at kunne foretage handlinger på disse. Herunder ikke mindst have fokusset på dem, der er vigtigst for organisationen, da ikke alle faktorer er ligeværdige i deres påvirkninger.

En måde til at forbedre din rolle som topleder, er ved at gøre brug af executive coaching forløb. Dette er særlig strategiske forløb, der tilpasset topledere. Fokusset ligger ligesom ved andre forløb på dig og din unikke situation, da ikke alle ledere er ens – lige så vel virksomheder. Forløbende faciliteres af en erhvervscoach, hvilket typisk er en person, der har en erhvervsmæssig baggrund som en leder med professionel erfaring indenfor coaching.

Den store fordel ved at arbejde aktivt med dig selv, er at du kan få nyt viden, værktøjer og syn på de forskellige aspekter af din rolle, der tilsammen kan hjælpe dig og din virksomhed med at nå nye højder. Dette indebærer også at kunne holde fokusset og koncentrationen, fremfor at blive distraheret af forskellige hændelser.