Sådan optimerer du arbejdspladsens miljø

Dette indhold er sponsoreret.

Der er i de senere år kommet rigtig stort fokus på, hvor vigtigt det er for arbejdslivet og -glæden på landets arbejdspladser, at der er et imødekommende og dejligt arbejdsmiljø. Det betyder nemlig rigtig meget for alle ansatte og medarbejdere, at der er gode, sunde og positive omgivelser på det sted, hvor de skal bruge mange timer af deres dag på arbejdet.

I denne artikel kan du læse mere om og få gode råd til, hvor du kan sætte ind på at optimere arbejdsmiljøet i din virksomhed eller på din arbejdsplads, hvis du får eller har muligheden for det.

Udenfor – et rart og indbydende udendørsområde

Hvis din virksomhed eller arbejdsplads har adgang til et udendørs område, er det et rigtig godt sted at begynde med at sørge for, at omgivelserne er rare. Det er måske selve indgangen til jeres virksomhed, det drejer sig om – eller et udendørsområde, hvor medarbejderne kan holde pause på solrige dage?

For at gøre det let at holde kan du lægge fliser – det kræver blot nogle flotte fliser samt flisesand – og sørge for, at det grønne og naturlige indslag kommer med flotte planter og blomster i urtepotter, der kan skabe liv og noget at se på og nyde. Udendørsmøbler såsom en bænk, stole og et bord er også værd at overveje for at indbyde til, at man kan tage sig en velfortjent pause her.

Indenfor – inspirerende indretning

Der er ikke noget som indretning, der kan skabe en enorm forskel på, hvordan det er at opholde sit i et lokale. Hvis indretningen er kedelig, forældet eller generisk at se på, inspirerer det ikke ligefrem til, at man får nye idéer og tanker at byde ind med på arbejdet. Sørger du i stedet for at omgive de arbejdende med farver, planter, flotte møbler – og hvad der nu passer til arbejdspladsens profil – kan du hurtigt se en stigning i, hvordan medarbejderne vil føle sig tilpas på arbejdspladsen.

Det kan gøres med alt fra inspirerende kunst på væggene for at skabe en æstetisk værdi eller gulvtæpper og en sofa i en hyggekrog for at skabe en mere hjemlig og afslappet stemning. Det er naturligvis helt op til arbejdspladsen, hvad der sømmer sig, men det kan bestemt anbefales, at du tænker i mere indretningskreative baner.

Indenfor – de små detaljer

Når det kommer til indretningen af et godt kontormiljø, kan det også betale sig, at du går detaljerne efter i sømmene. Det kan være alt fra at opfordre til, at medarbejderne indretter sig lidt på deres kontorpladser, så de føler sig godt tilpas, til at du sørger for, at der er en kaffemaskine tilgængelig, en opslagstavle med oversigter over fødselsdage og kommende målsætninger til … Lige hvad du selv kan forestille dig. Detaljer spiller en vigtig rolle, når man tilbringer lang tid på et sted, og derfor kan det bestemt også være godt givet ud at give dem opmærksomhed.