Derfor skal du kaste dig ud i at blive selvstændig

Har du længe overvejet, om du skulle starte dit eget? Men mangler du lige det sidste mod til at kunne kaste dig ud i det? Det er netop, hvad vi ønsker at give dig her, hvor du får 3 gode grunde til, hvorfor du skal kaste dig ud i det.

Du fortryder kun det, du ikke fik gjort. Hav det dig med in mente, når du begynder at tvivle på dine egne evner. For selvfølgelig skal du kaste dig ud i at blive selvstændig, hvis det er det, maven og hjertet fortæller dig.

Du bliver din egen chef

Mange vælger at kaste sig ud i at blive selvstændige, fordi de gerne vil være deres egen chef. De vil selv gerne kunne bestemme arbejdstider, løn, pauser og meget andet. Det er også en kæmpe frihed. Men det er selvfølgelig også en frihed, du skal værne om, da det er nemt at glemme pauserne eller slukke for arbejdstelefonen efter klokken 16.00.

 

Drømmer du om at prøve at være din egen chef, skal du selvfølgelig gå efter det.

Fuldtid eller deltid? Du bestemmer

En anden grund til at kaste dig ud i at blive selvstændig maler, business coach eller noget helt tredje er, at du selv bestemmer, hvordan dit liv skal indrettes. For er du træt af at arbejde fuldtid? Eller synes du omvendt, det kunne være rart at arbejde fuldtid i stedet for deltid? Det har du selv mulighed for at bestemme – i hvert fald når kunderne begynder at komme.

 

Husk blot at holde fast i det, du godt kunne tænke dig – og altså ikke gå på kompromis eller tvinge dig selv til at arbejde mere, end hvad du egentligt godt kunne tænke dig.

 

Udbyttet er dit eget

Det er så absolut en af de bedste grunde til, hvorfor du skal starte op som selvstændig. For her arbejder du ikke for andre end dig selv – og hvad du får ud af det, er også dit alene. Der er ikke nogen, der også skal have en andel af dit arbejde eller en del af æren for det.

 

Det er netop også, hvad der driver mange til at blive selvstændige. Omvendt skal du selvfølgelig også huske på, at du selv står for eventuelle udgifter til din virksomhed. Har du en god revisor, vil flere af dine udgifter sikkert også kunne trækkes fra.

 

Så kast dig endelig ud i det, da der er mange flere grunde end disse til starte op. Du kommer helt sikkert ikke til at fortryde det.

Du kan finde flere gode råd på journalistforbundet.dk