7 grunde til, at starte selvstændig

At være selvstændig er ikke for alle, men her kan du se nogle gode grunde til, at starte selvstændig.

  1. Du er din egen chef

Du styrer slagets gang. Der er ingen der fortæller dig, hvordan tingene skal eller bør gøres. Dette er op til dig. Det giver ufattelig meget frihed, at kunne styre alle aspekter af virksomheden selv.

  1. Du styrer selv din tid

Når du er selvstændig, så styrer du reelt set selv din egen tid. Du ved, at der formentlig skal lægges en del timer i din virksomhed for, at den får succes. Men du kan selv styrer hvordan og hvornår disse tider skal lægges.

  1. Dagene er aldrig ens

Dette er naturligvis ikke en garanti. Dagene som selvstændig kan sagtens komme til, at ligne hinanden – men chancen for, at du kan spice det lidt op med forskellige rutiner er større hvis du er selvstændig, end hvis du er ansat.

  1. Du kan følge din passion

Denne må næsten være den største og fedeste faktor ved, at starte selvstændig. Du kan gå efter lige nøjagtigt det som du interesserer dig for. Det kan være en kæmpe drivkraft og livsglæde. Når du står op hver morgen, så ved du bare, at det du skal arbejde med i dag – tjener et formål som du har valgt og som du – forhåbentligt – interesserer dig for.

  1. Du kan kontrollere dine egne løsninger

Vi kender det nok allesammen. Vi er uenig med chefen og hans løsninger. Her har du muligheden for, at vælge den løsning som du synes det mest korrekt. Som selvstændig styrer du – som nævnt i nummer 1 – slagets gang.

  1. Du vælger selv hvem du arbejder sammen med

Denne er også ret relevant og er en fantastisk grund til, at starte selvstændig. Når du er selvstændig så styrer du stort set selv hvem du vil arbejde sammen med. Selvfølgelig kan

der være undtagelser – hvis eksempelvis der kun findes én leverandør af en specifik vare, som du ønsker på lager – ja, så er der kun dét valg.

Men hvis du skal ansætte nogen på et tidspunkt, så er der kun én der bestemmer hvem der skal ansættes. Det er chefen. Dig.

  1. Du kan ikke blive fyret

Grund nummer 7 kan fortolkes forskelligt. Det kan du være, at den virksomhed man starter ikke var den succes som man havde drømt om. Her kan man naturligvis ikke blive fyret som sådan, men man kan være tvunget til, at lukke sin virksomhed ned. Men hvis du har en dårlig dag eller er syg i en uge, så står der ingen chef klar til, at stikke dig en fyreseddel.