Foredrag om arbejdsglæde
Arbejdsglæde kan lyde så småt, men det kan virkelig være en afgørende faktor for en virksomheds succes.
Ved at øge arbejdsglæden, kan man opnå fordele som f.eks. færre sygemeldinger, mere produktivitet, større kreativitet, bedre stemning på arbejdspladsen osv.
Der er rigtig mange gode ting, som kan følge med – ovenstående er blot et fåtal af de positive ting.
Mange virksomheder har valgt nogle helt konkrete indsatsområder, som skal hjælpe dem med at opnå højere arbejdsglæde blandt deres ansatte. Heriblandt f.eks. motion på arbejdet, 4 dages arbejdsuge osv.
Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad der skal til for at øge den målte (hvis man laver test) arbejdsglæde. Det vil altid være op til en konkret vurdering, da alle virksomheder selvfølgelig er forskellige.
Der er dog nogle helt generelle fokusområder, som giver mening for de fleste:
Bevægelse på arbejdet:
Det er meget vigtigt, hvis dine medarbejdere primært arbejder på kontor, at de ikke sidder ned på stolen 7 timer i træk, uden overhovedet at bevæge sig.
Det gør virkelig underværker for kroppen, både fysisk og psykisk, at lave en eller anden form for lille bevægelse f.eks. en gang hvert 30. min.
En anden ting som er med til at skabe bevægelse, er hæve-sænke skriveborde – det er et fantastisk redskab, hvis det bliver brugt korrekt.
Og med korrekt mener jeg at man bl.a. varierer mellem stående og siddende, sørger for en rigtig kropsholdning og ting i den dur.
Det er heldigvis blevet meget normalt at have hæve-sænke skriveborde på arbejdspladser. Det er desværre bare ikke så mange der bruger det aktivt.
Så mit tip herfra er, at du/I kan sætte en reminder, som minder jer om at få hejst eller sænket skrivebordet.
Humøret og stemning:
Jeg nævnte sjovt nok dette punkt, som en af fordelene ved at øge arbejdsglæden. Det er dog også noget, som man kan have fokus på, for netop at øge arbejdsglæden.
Det er vigtigt at sikre sig, at der er en så god stemning blandt medarbejderne som muligt, da det hurtigt kan påvirke arbejdsglæden.
En måde man kan håndtere dette på, er selvfølgelig at tilbringe lidt tid sammen med medarbejderne i f.eks. en frokostpause. Derudover kan det i nogle tilfælde, give rigtig god mening at tage en snak dem, bare for at få en fornemmelse af om de har noget de gerne vil drøfte med dig.
Der er rigtig mange som investerer i teambuilding aktiviteter – det kan helt klart anbefales. Sørg selvfølgelig for at vælge en aktivitet, som dine medarbejdere glæder sig til.
Vi kan også anbefale at læse lidt hos Alletiders Foredrag.